onsdag 4 april 2012

Blöj-Bildt

Jag orkar snart inte längre.
Carl Bildt.
Han kallar Saudiarabien för ett familjeföretag.
Och det kan man kanske låta passera. Även om det är en osmaklig formulering som ger en väldigt oskyldig och odramatisk klang åt det envälde som Saudiarabien i själva verket är.
Men det finns säkert familjeföretag som sköts på ungefär samma diktatoriska vis, så liknelsen är kanske inte fullständigt felaktig.

Det är betydligt värre att Carl samtidigt meddelar att han minsann inte hade haft något att invända OM han nu hade fått frågan om att exportera svenska vapen till Saudiarabien, vilket han påstår att han aldrig fått.
Och att han försvarar det med att "det handlar om svenska jobb" och frågan om det hade varit "bättre om de köpte franska [pansarvärnsrobotar] istället?"

Carl använder med andra ord samma härliga argumentation som de torskar och hallickar som menar att tack vare dem har de thailändska hororna i alla fall jobb och pengar. Annars hade de kanske svultit ihjäl. Eller hittat på nåt annat jävelskap. Så egentligen är vi the good guys som gör en insats när vi åker dit för att knulla och förnedra dem och deras barn.

På den bebisnivån befinner han sig. Och han är vår utrikesminister. Och före detta statsminister. Det är ju obehagligt genant.
Det är dags att skicka Torsk-Bildt dit han hör hemma. I sjön.

1 kommentar:

Lasse Franck sa...

Och så det här på det...
http://www.expressen.se/nyheter/krigsutbrottet-i-irak-gjorde-bildt-till-mangmiljonar/