onsdag 16 december 2009

Moget

Under sina år på jorden uppnår man förhoppningsvis en viss mognad. Kanske sker den gradvis, lite omärkligt och mest hela tiden. Men då och då tar man ett större kliv i riktning mot sin kulmen. Eller passerar en gräns då tecknen på personlig utveckling blir överväldigande och uppenbara.

Man kanske ger lillebror den största kakbiten utan att tveka och tänka på millimeterrättvisa. Eller man kanske märker att det var lika roligt att ge sina föräldrar en julklapp som att själv få en. Plötsligt väljer man en ledig dag att stanna hemma och städa lägenheten istället för att springa i skivaffärer eller följa med kamraterna på krogen. Man kollar hellre på en dokumentärfilm än på en taskig filmatisering av Guillous Hamiltonromaner och man gråter framför nyhetsreportage eller hollywoodfilmer där barn far illa.

Igår tog jag ett nytt sådant där kliv på mognadens trappa mot full blomstring. För första gången hittills i mitt lilla liv använde jag en näshårstrimmer.

4 kommentarer:

Coccinelle sa...

Haha.. Ja skrattar på mig Lasse.. :)
Jag trodde något riktigt fin skulle dyka upp här i slutet på din skrivelse.. hahha..

Näshårstrimmer... :p haha

Du é bäst!! ;)

GOD JUL PÅ DIG!!

Mounir sa...

Du ligger långt efter i mognad!

Lasse Franck sa...

Berätta mer, Mounir...!

Mounir sa...

Jag skaffade näshårstrimmer för tio år sedan, men har sedan länge gått över till det mer energisnåla alternativet pincett.

Ryggen rakas ibland alternativt används silképil(uppladdad m.h.a. solceller). Det senare är dock mycket smärtsamt, men håller längre. Häromveckan såg jag mig nödgad att klippa ögonbrynen för första gången. Tidigare har jag även där använt pincett, men har nu kommit till en punkt där alltför många hårstrån behöver ryckas för att det ska fungera.