tisdag 10 augusti 2010

Vet hut, Sven-Otto!

Och på tal om parasiter:

Sven-Otto Littorin, den före detta arbetsmarknadsministern som avgick med buller och bång under Almedalsveckan och skyllde på sina barn i ett fåfängt försök att avleda uppmärksamheten från att han själv anklagades för sexköp, visar sig, föga oväntat, vara en fullblodsparasit.

Mannen som skurit ner a-kassan till ett minimum, som gjort det omöjligt för musiker, skådespelare, ensamstående mammor och andra deltidsarbetande att klara sig på sina arbeten ansöker om avgångsvederlag. En årslön vill han ha. En årslön som i hans fall uppgår till 1 344 000 kronor. Av skattebetalarnas pengar.

Den människa som kan med att kräva detta - som andra avgående minister genom tiderna (bara Lars Leijonborg har tidigare begärt att få fallskärmen) - är alltså samma person som hårdare än någon annan - med undantag för statsminister Reinfeldt - drivit den så kallade arbetslinjen.
Man är inte vatten värd om man inte har ett jobb. Man måste arbeta och bidra till samhället. Man ska absolut INTE kunna försörja sig på bidrag finansierade av de skattebetalare som faktiskt arbetar och gör rätt för sig.

Hur i helvete kan det komma sig att just Svin-Otto är undantagen från arbetslinjen - som han själv designat - när inte ens cancersjuka individer under intensiv behandling är det?
Allianspacket visar gång efter annan vilka de egentligen är.
Parasiter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med.
Det är ju alltid lättare att skylla på någon annan, än att ta ansvar för egna handlingar.
Det är ju inte heller alla som klarar heltidsjobb p g a exempelvis halv- eller heltidsstudier eller svår sjukdom, som sagt och då ska de inte straffas för att de "bara" klarar deltidsjobb.
Våra kära politiker borde leva mer enligt politiken de själva förespråkar.
Problemet, enligt mig, är att de flesta av dagens politiker saknar förankring hos de de är valda att företräda.
I slutändan ser de bara till sitt eget bästa.