onsdag 2 juni 2010

Hamnarbetarförbundet blockerar israeliska skepp och varor

Sådärja.
Hoppas att det bara är första exemplet på en åtgärd med konsekvenser.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmanarbetarvägen visar vägen för hur man aktivt stödjer terrorism.

Många borde öppna historieböckerna så de vet vad de diskuterar. Den del som tillföll Israel 1948 var det område som låg under Judiskt ägande (Judarna hade successivt köpt land och hade lagfart på över 50 % av den icke statligt ägda-arealen, staten var Storbrittanien vid det tillfället). Jag tycker också man skall vara medveten om att Israel en gång litade på besserwisserdebattörerna och lämnade Gaza och alla sina bosättningar i det området. Land mot fred eller vad det nu kallades. Inom några veckor fick de 1000 tals raketer i retur.

Debatt kring hur sanslöst illa gazaborna svarade på Israels fredsinitiativ den gången saknas helt i svensk media. Tro inget annat än om det börjar föras in livsmedel okontrollerat i gaza så kommer militärt material med också och det blir nya kraftiga raketanfall inom en femårsperiod. Men ingen tycks vilja att Israel skall få försvara sig. Vad jag inte greppar är också varför det tjatas så mycket om ockuperat område.

Israel har nämligen ingen expansionspolitik mot gazaremsan och gränserna är (bortsett från muren) är oförändrade sedan 1967, dvs det är gränser som internationellt är vedertagna som gäller idag. Israels felaktiga bosättningspolitik är till 100 % riktad mot Västbanken - ett område där palestinierna (till skillnad från på gaza) tycks vilja ha fred. Bordningen var legitim då Israel hotades. Filmerna är mer tillförlitliga än uppgifter från många av vittnena som har en lögnaktig syn på Israel.

Mankell sa tex att han inte visste och förvånades att det hade dödats personer. Andra vittnen påstår att det var ett extremt övervåld och räknade med mängder av döda, andra att Israel använde skarp ammunition direkt under bordningen (det var enbart skottlossning på en av båtarna, den med järnrören, något som säger sig självt då det bara var där som det var kraftigt motstånd) - detta går inte ihop - men tyvärr är det inte så många som tänker till och inser vilka lögner vissa vittnen tycks sprida.

Filmerna som förövrigt lär ha filmats under överseende av BBC reportrar vilka Israel hade med på helikoptrarna är självfallet äkta. Huvudsyftet med konvojen var annars provokation. Annars hade de gått med på det erbjudande de upprepade gånger fick av Israel, dvs att de tillsammans med Israel överlämnade förnödenheterna i befintliga transportvägar. Notera att det också är Israel och inte Egypten som dagligen skänker livsmedel, medicin etc till gazaborna.

Israel borde ge tusan i detta framöver, släppa barrikaden och låta andra sköta hjälpsändningarna. Vid kommande anfall borde de bomba hela gaza sönder och samman inkl alla förståsigpåare som befinner sig i området och som tagit parti för islamisterna/nazisterna (palestinier hjälpte hitler mörda judar i området så jämförelsen mellan dem och nazister är relevant) där eftersom det ju tydligen är fullskalekrig som de sk fredsivrarna suktar efter (med Israelisk förlust förstås).

Israels gräns mot gaza är hur som helst internationellt vedertagna sedan 1967. Israel har inte heller längre några bosättningar i gaza. Israel hade antagligen inte brytt sig om gaza överhuvudtaget om det inte vore att befolkningen där skulle svälta ihjäl utan deras hjälpsändningar samt att gaza så fort de ansåg sig ha tillräckligt med fyrverkeripjäser hade bombarderat Israel med dem.

/Sansaer

Lasse Franck sa...

Sansaer.

Sansa dig.

Bordningen var inte legitim - eftersom den skedde på internationellt vatten.

De bilder som filmades av de journalister som följde med den israeliska militären har konfiskerats - varför då, tror du? Om nu de bilder den israeliska militären själv kablar ut är de sanna bilderna skulle ju journalisternas bilder bara bekräfta dem.

Det som inte går ihop angående våldsanvändningen är - som jag skrev i ett tidigare inlägg - att Israel påstår sig ha använt våld i självförsvar, för att de blev överrumplade. Hur tusan kunde de bli det - om de nu kände sig hotade av terrorister med kopplingar till Al Qaida som skulle finnas ombord på fartyget?

Anonym sa...

http://fredimellanostern.wordpress.com/2010/06/02/om-folkratten-samt-turkiets-kannedom-om-terrorkopplingar-till-ihh/

Bordningen och även blockaden är visst internationellt juridiskt korrekt eftersom det råder krig mellan hamas och Israel, så var det med det

/Sansaer

NTK sa...

Bortsett från muren..lär ha filmats under överseende..mer tillförlitliga än uppgifterna från många av vittnena..palestinier hjälpte Hitler mörda judar..

Ja en liten mur är väl ingenting annat än en parantes..om filmerna LÄR ha övervakats av journalister så måste det ju vara så..självklart är Israels "bevis" mer värt än några icke israeliska ögonvittnen som självklart måste vara antisemiter som alla andra som inte anser att Israel kan bryta mot våra världslagar även om de tillhör en "helig ras" som fått ta mycket skit genom historien...och givetvis kan vi ju även skylla nazismen på araberna (Hitler var säkert egentligen palestinier)

Nä..jag fördömer israels agerande och hoppas att världen går in och sätter stopp nu!

Och i mitt hjärta hoppas jag på ett fritt och självständigt Palestina och ett lika fritt och självständigt Israel.

nisse62 sa...

Om nu bordning var laglig och Israel inte begick några fel hur kommer det sig då att Israel motsätter sig en internationell oberoende granskning av vad som skedde.

Om de inte har något att dölja så borde det väl ligga i deras eget intresse att bli friade av en oberoende granskning.