måndag 7 juni 2010

Picknick

Picknickfestival på Apslätten i Kålltorp igår. Oerhört sympatisk tillställning. Den växte fram efter oroligheter och bråk, med främlingsfientliga inslag, på Kålltorpsskolan för fem år sedan. För att människor skulle mötas, komma samman och göra gemensam sak grundades denna festival, där lokala förmågor spelar musik på professionellt riggad scen och alla åhörare samlas på filtar framför.

Sedan dess har den bara vuxit. Igår var det alldeles fullt av folk på hela den stora slänten. Hiphoparna i Medina fick igång publiken på ett förtjänstfullt sätt, Heja Trädet lattjade med wah-wah-pedalen och Emil Jensen redde på ett utmärkt och underhållande sätt ut begreppen Singer/songwriter, Spoken Word, Event, Poetry Slam, Indiepop, Britpop och så vidare.

Publiken består av människor i precis alla åldrar. Umgänge över generationsgränserna på ett fantastiskt fint sätt som man sällan skådar på våra breddgrader.

1 kommentar:

Gabriella Sjödin sa...

Du har väl inte missat SM i Picknick?

Vi ser att du är en person som gillar sommaren och picknick och tror därför att det här skulle kunna vara en perfekt tävling för dig. Se mer information från pressmeddelandet nedan.

Gabriella Sjödin, Star PR


PRESSMEDDELANDE

Har du aldrig vunnit SM? Nu har du chansen
Den 11 juni går startskottet för SM i picknick, som arrangeras av GoGreen. Allt som behövs är att man delar med sig av sitt smultronställe och ett gott tips för picknickkorgen. Svenska folket kommer att rösta fram 21 länsvinnare, och en av dessa kommer att utses som SM-vinnare. Inte bara äran står på spel utan även en inspirerande matresa för två i Europa.

Picknick betyder att äta utomhus, oftast på ett enkelt och okomplicerat sätt tillsammans med goda vänner och familj. För många är picknick en frihetskänsla och maten smakar ännu bättre då den intas halvliggande på en filt i det gröna. Från den 11 juni arrangerar GoGreen SM i picknick. Tävlingen pågår till och med den 30 augusti.

– Vi vill inspirera människor att njuta av god och hälsosam mat tillsammans med dem man tycker om på ett naturligt och enkelt sätt. För mig finns det inget bättre än att ta tillfället i akt och njuta av en solig kväll eller en ledig helgdag med en picknick, säger Ankan Lindén, kock hos GoGreen och ordförande för den jury som utser vinnaren.


Tävlingen går till som följer:

1. Den som vill delta laddar upp bild på sin favoritplats, döper platsen och tipsar om något att bjuda på* under sin picknick på www.gogreen.se/picknicksm.
2. Svenska folket röstar på den plats som de tycker är bästa picknickplatsen, så tipsa gärna vänner och familj om att rösta på dig. De platser som har flest röster i respektive län den 30 augusti 2010 vinner länsmästerskapen och går vidare till finalen.
3. En jury med kocken Anders (Ankan) Lindén i spetsen utser en vinnare i SM i Picknick. Det som bedöms är plats och picknicktips.
4. Vinnaren presenteras på ett event i Stockholm den 11 september och får då, förutom äran ta emot en check som ger vinnaren möjlighet att uppleva matkulturen på nära håll i ett valfritt land i Europa.

För att följa tävlingen, rösta och få mer information om tävlingsregler, se www.gogreen.se/picknicksm

* Du behöver inte vara kock för att göra detta, välj bara din favoritprodukt från GoGreens Ready to Serve sortiment och tipsa vad den passar med, som GoGreen Salsa Mediterranean på en baguette med färska grönsaker.

För mer information:
Om GoGreen: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria.batz@lantmannen.com,
mobil: +46 709 27 87 75
Om tävlingen: Linda Bühlmann, Star PR, e-post: linda.buhlmann@starpr.se: 08-545 29 860,
mobil: 070-790 58 88