tisdag 25 augusti 2009

Protestera mot Sveriges meserier inför Israel

Det här meddelandet skickade jag till UD idag.
Alla andra svenska medborgare som tycker att våra folkvalda ansvarar för oss - Sveriges folk - i första hand, framför stockkonservativa arabhatare i mellanöstern bör skriva något liknande. Tala om för vår regering vad den har för uppdrag!
Kopiera gärna nedansående. Skriv ännu hellre fritt ur hjärtat. Huvudsaken är att ni hör av er.

Nu får UD faktiskt skärpa sig!

Det håller inte att Carl Bildt (till slut) går ut offentligt och leker god arbetsgivare med påståenden som att han inte recenserar sina anställda offentligt.

Om en svensk ambassadör gör ett officiellt uttalande på ambassadens hemsida är det i all princip detsamma som att den svenska regeringen gör det på sin.
Om den svenska ambassadören ifråga, Elisabet Borsiin Bonnier, skriver helt häpnadsväckande saker i sitt uttalande måste UD naturligtvis offentligt ta avstånd från uttalandet.

Annars måste ju vi medborgare utgå från att regeringen håller med sin representant i Israel.

Jag får känslan av att den svenska regeringen är mer mån om de israeliska politikerna än de svenska medborgarna. Stämmer det?

Om inte - varför kommer ingen tydlig deklaration av regeringens åsikt i den här frågan?
Kanske därför att den instämmer med Borsiin Bonnier?

Det finns ju faktiskt fler uttalanden som tyder på det. Före detta partisekreteraren och nuvarande EU-parlamentarikern för moderaterna, Gunnar Hökmark, menar att Donald Boströms artikel i Aftonbladet inte skiljer sig principiellt från den tyska nazipropagandan och att Aftonbladet numera tillhör "mörkrets krafter".

Är det en åsikt han delar med övriga parti- och regeringsföreträdare?

Besked, tack!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skickade en kopia.
Tack för hjälpen!
Jan

Lasse Franck sa...

Det var så lite!
Bra att du också hör av dig till politikerna!

Niklas sa...

Du verkar ju helt tossig.

Det är en svensk tidning som attackerade israeler med blodslögner. Israel vill att regeringen tar avstånf från blodsförtalet (inte ber om ursäkt). Grundlagen tillåter regeringen(ambassadören att göra det, enligt både JK och grundlagsexperter. Även DN:s chefredaktör bekräftade det igår.

Är det något du inte begriper?
Självklart ska Bildt på en direkt fråga från Israel kunna svarapå om han tar avstånd från vidiriga och helt ogrundade lögner om barbari.

Och precis som experterna har bekräftat idag så är det självklart FULLT tillåtet (och även det rätta att göra).

Lasse Franck sa...

Ja, tillåtet är det naturligtvis. Vi har nämligen - till skillnad från Israel - en långtgående yttrandefrihet i Sverige.

Så jag förstår inte vad det är för poäng du tror att du har?

Att åsikterna (dina och mina) går isär vad gäller publiceringen är uppenbart. Jag tycker att alla som kallar en helt vanlig artikel för "blodslögn" är tossiga. Riktigt jäkla tossiga.

sara sa...

Niklas, det får väl visa sig om artikeln är lögnaktig eller inte. Bara ATT det finns misstankar om att barn och andra människor länsas på inre organ är värt att undersöka och skriva om, oavsett VEM som gör det. Varför skulle Israel gå fria? Och jag undrar vad du menar med "blodslögn"? Har faktiskt aldrig hört ordet. Det låter som nån slags förvriden ideologisk rappakalja tycker jag